in

De meest en minst imponerende F1-auto’s tijdens de wintertests

Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zover, de start van het Formule 1-seizoen 2022. Na presentaties, shakedowns en twee wintertesten gaan de 20 beste coureurs ter wereld in Bahrein de strijd met elkaar aan.

Omdat er voor het eerst sinds 2017 nieuwe aerodynamische reglementen zijn is het onduidelijk welk team de snelste bolide heeft ontwikkeld. Rondetijden zijn niet relevant tijdens wintertesten omdat iedereen met verschillende brandstofniveau’s rijdt, dus dat biedt weinig informatie.

Kijkend naar het totaal aantal afgelegde ronden zien we Ferrari bovenaan staan met 788 rondjes. Gevolgd door Mercedes met 778 stuks en Red Bull op de derde plek, met honderd ronden minder. McLaren, Alfa Romeo en Haas F1 hebben het minste rondjes gereden in Barcelona en Bahrein, met slechts 413 rondjes in totaal voor het Amerikaanse team.

In deze video van Driver61 blikken Mechanical Engineer Callum McIntyre en F1 Tech journalist Craig Scarborough terug op de wintertesten. Ze geven hun visie op de F1-auto’s van 2022 en welke het meest én minst imponerende. Of ze het bij het rechte eind hebben, zien we zaterdag 19 maart tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein.

Video: De meest imponerende F1-auto’s tijdens de wintertests

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

evolutie elektrische auto

De evolutie van elektrische auto’s!

McLaren 765LT

Chris Harris test de McLaren 765LT!