in

Formule 1 2022 – De verschillen in sidepods

De eerste testdagen in Barcelona zijn alweer verleden tijd en de testdagen in Bahrein staan evenals het nieuwe Formule 1-seizoen voor de deur. Tot nu toe valt er nog weinig te zeggen over de krachtsverhoudingen van de teams, maar daar laten de speurende journalisten binnen de F1 het niet bij zitten.  

De zijkant van de bolide is essentieel voor de downforce en de luchtstroom langs de auto, maar bijna ieder team heeft een ander sidepod-design. Het team van Aston Martin heeft een zogenoemde ‘double floor sidepod’. Simpel gezegd hebben ze de radiateurs hoger geplaatst dan de meeste teams. Dit zorgt ervoor dat er veel lucht onder de sidepods gaat en er dus meer downforce komt op de achterkant van de vloer. Bij Red Bull valt het op dat er een grote flap net voor de sidepod zit, terwijl Mercedes weer hele smalle sidepods heeft. Wat het nut van de verschillende ontwerpen is legt Craig Scarborough je uit in een nieuwe video van Driver61

Scott Mansell, autocoureur en tevens eigenaar van dit YouTube-kanaal, heeft een video gemaakt over de enorme verschillen in sidepods. Check hier wat de verschillen zijn en wat voor invloed dat heeft op de Formule 1-auto.  

Video: Formule 1 2022 – De verschillen in sidepods

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Porsche 911 Safari

Porsche 911 Safari bijna gereed voor productie

Audi RS3

Nieuwe Audi RS3 Sportback in Amsterdam