in

De Memminger Roadster 2.7 is een hele gave Kever

Tot grote ergernis van veel liefhebbers heeft Volkswagen wederom besloten de productie van de Kever te stoppen. Het is een trieste beslissing, want het naamplaatje is een van de oudste in de auto-industrie. De Kever oftewel Beetle is er misschien niet meer, maar dat heeft Memminger Feine-Cabrios, een in Duitsland gevestigd bedrijf, er niet van weerhouden om een ​​eigen high-performance variant te creëren.

Georg Memming begon in 1992 met het herstellen van klassieke Kevers en daar is hij vrij goed in, zijn nieuwste creatie is de Memminger Roadster 2.7. In tegenstelling tot de nieuwste Kever zit de motor van de Roadster 2.7 in het midden en deze is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De luchtgekoelde 2.7-liter viercilinder boxermotor levert 210 pk en 247 Nm koppel, niet onaardig in een voertuig dat slechts 800 kg weegt.. Naast een verbeterde motor krijgt de Memminger Roadster 2.7 ook schijfremmen van een oudere Porsche 911, versterkte ophanging en 18-inch lichtmetalen wielen.

Er is geen multimediasysteem in de cabine, alleen een eenvoudige toerenteller, snelheidsmeter, een temperatuurmeter, een oliedrukmeter en een analoge klok. Memminger wil namelijk dat de bestuurder zich puur focust op het rijden.

Op dit moment is de Memminger Roadster 2.7 een concept. Als het bedrijf voldoende belangstelling krijgt zijn ze van plan om 20 exemplaren te maken.

Video: Memminger Roadster 2.7

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Formule 1 2018 Lap Record Shanghai International Circuit

Formule 1 – Shanghai International Circuit Lap Record

M760 vs S63 AMG

Mercedes-AMG S63 vs BMW M760Li