in

De mooiste Formule 1-races van het afgelopen decennium

De F1 fans hebben gestemd op de mooiste Formule 1-race van de afgelopen 10 jaar. De top 10 levert een mooi beeld op van de spannendste inhaalacties en spectaculaire crashes.

10. Hongaarse Grand Prix 2014
Op een Hungaroring dat overgaat van nat naar droog, had deze race alles in huis. Van controverse over teamorders tot spectaculaire crashes.

9. Bahrein Grand Prix 2014
De derde race in het nieuwe turbo-hybride tijdperk van de Formule 1. F1-fans werden getrakteerd op een absolute klassieker met een prachtig duel.

8. Grand Prix van Australië 2010
Jenson Button bracht zijn critici tot zwijgen, door zijn tweede race voor McLaren op Albert Park te winnen.

7. Duitse Grand Prix 2018
Twee Ferrari’s vooraan met nog 25 ronden te gaan. Iemand in Hockenheim moet ongelooflijk hard hebben gebeden voor regen, die kwam en veroorzaakte chaos.

6. Azerbaijan Grand Prix 2017
De tweede Grand Prix van Azerbaijan waar de Hamilton en Vettel onder safety car op elkaar reden. Een baan bezaaid met puin zorgde voor een nagelbijtende finish.

5. Europese Grand Prix 2012
Een prima thuisrace van Fernando Alonso, waarbij de Ferrari-coureur een aantal indrukwekkende  inhaalacties liet zien. Zijn “beste overwinning” naar eigen zeggen.

4. Braziliaanse Grand Prix 2012
Sebastian Vettel spint in de eerste ronde, zakte terug naar de laatste plaats maar wist uiteindelijk toch zijn derde wereldtitel veilig te stellen na een prachtige inhaalrace.

3. Braziliaanse Grand Prix 2019
Het kampioenschap is beslist, maar dat betekent niet dat er op Interlagos niet meer gestreden werd. Op het gehele circuit werd om verschillende posities gevochten.

2. Canadese Grand Prix 2011
De langste race van de Formule 1 was ook een van de meest dramatische. Jenson Button in de McLaren overwon een crash met zijn teamgenoot, een botsing met Fernando Alonso, een lekke band, een stop-go penalty en een twee uur durende onderbreking.

1. Duitse Grand Prix 2019
Waar beginnen we mee? Het weer kon niet beslissen, wat leidde tot verwarring over banden en coureurs die links en recht van de baan glibberden. In de chaos was het Max Verstappen die het hoofd koel hield en de overwinning behaalde.

Video: Top 10 Formule 1-races van het afgelopen decennium

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Originele-68-Bullit-Mustang-verkocht

Originele ’68 Bullitt Mustang geveild voor miljoenen

McLaren-570s-versus-Porsche-911

McLaren 570s versus Porsche 911 Carrera 4S