in

De (niet zo) geheime garage van Porsche staat vol museumstukken

Heb je je ooit afgevraagd waar Porsche al hun kostbare auto’s bewaart als ze niet in het museum tentoongesteld worden? Sinds 2012 worden de museumschatten opgeslagen in een speciaal daarvoor gebouwde garage.

Voordat deze opslagfaciliteit in 2012 werd geopend, stonden deze auto’s op verschillende geheime locaties in Stuttgart. Met bijna 600 Porsches in de collectie en duizenden onderdelen die moesten worden geïndexeerd was dat niet erg handig, en dus werd deze opslagfaciliteit gebouwd.

Er wordt gesproken over een ‘geheime garage’, net als bij Audi en Toyota, maar dat is natuurlijk niet het geval. Iedereen weet van het bestaan, de garage is enkel niet toegankelijk voor publiek en heeft daardoor iets mysterieus.

Dit is niet de eerste video over de opslagfaciliteit van Porsche, we schreven er al in 2012 over, en het zal ook niet de laatste video zijn. Maar deze droomgarage verandert continu, dus een nieuwe video is zeer welkom. Enjoy!

Video: De (niet zo) geheime garage van Porsche

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren 600LT spint met 167 kmh over oliespoor

McLaren 600LT spint met 167 km/h over oliespoor

Toyota Supra GT300

Toyota Supra GT300 gespot tijdens test op Fuji Speedway