in

De nieuwe 575 pk sterke Jaguar F-type R!

In deze video gaat Sjoerd van Stokkum op pad met de gloednieuwe Jaguar F-type R. De krachtigste uitvoering met een 575 pk sterke supercharged 5.0-liter achtcilinder.

Jaguar heeft de F-type, die sinds 2013 weer op de markt is, voor modeljaar 2020 een facelift gegeven. Vooral de neus van de Jag is veranderd, met lager gemonteerde koplampen die enigszins boos kijkend in de achteruitkijkspiegels van voorgangers priemen. Verder is de grill wat groter en zijn de achterlichten wat fijner.

Afgezien van de uiterlijke wijzigingen heeft de Britse fabrikant veel tijd gestopt in het verbeteren van het onderstel en het chassis. Hierdoor moet de vernieuwde F-type beter op de weg liggen en meer in de buurt komen van de benchmark in deze klasse, de Porsche 911. De vijf liter grote achtcilinder stuurt zijn vermogen naar alle vier de wielen, standaard in de F-type R, en is gekoppeld aan een achttraps automaat.

Met 1,8 ton blijft de F-type R een zwaargewicht en dat is terug te zien in de acceleratie naar 100 km/h; 3,8 seconden. Gezien de hoeveelheid vermogen is de sprinttijd echter toch wat langzaam. Een BMW M5 is sneller en die is nog zwaarder.

Tot slot nog even de prijs, in Nederland kost de F-type R 182.560 euro! In Belgi├ź ‘slechts’ 127.530 euro.

Video: De nieuwe 575 pk sterke Jaguar F-type R!

De nieuwe 575 pk sterke Jaguar F-type R!

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *