in ,

De nieuwe Ferrari Purosangue, de eerste Ferrari SUV ooit!

De Ferrari Purosangue, de eerste echte SUV van het merk. Met deze auto gaat Ferrari de strijd aan met de Lamborghini Urus, de Aston Martin DBX 707 en andere snelle en luxe SUV’s. Met een prijs van zo’n 4 ton (zonder BPM) past hij ook wel in het straatje van de Bentley Bentayga en de Rolls Royce Cullinan. Maar dit prijskaartje maakt de Purosangue met zijn luxe meer dan waar. Het is een 4-zitter met 4 losse stoelen, automatische deuren en nog veel meer technische snufjes.  

Onder de motorkap ligt een 6.5-liter V12, deze heeft een vermogen van 725 pk en 716 Nm koppel. De Lamborghini Urus met 850 Nm koppel en de Aston Martin DBX 707 met 900 Nm koppel doen daar dus wel een schepje bovenop maar de Purosangue haalt zeker indrukwekkende cijfers. In 3,3 seconden rijdt hij van 0 naar 100 km/h en in iets meer dan 10 seconden van 0 naar 200 km/h. Zijn topsnelheid ligt op de 312 km/h.  

Rory Reid was eerst kritisch over het idee dat Ferrari met een SUV zou komen en verwachten er niet veel van. Dat Rory blij verrast wordt is misschien nog zacht uitgedrukt. De Ferrari Purosangue is een lust voor het oog en dat beseft Rory maar al te goed, benieuwd naar de review van het nieuwe paradepaartje van Ferrari? Check de video hieronder! 

Video: De nieuwe Ferrari Purosangue, de eerste Ferrari SUV ooit!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Deze Subaru WRX Rallyauto heeft een Ferrari V8-motor

Deze Subaru WRX Rallyauto heeft een Ferrari V8-motor

BMW X5

Gefacelifte BMW X5 nog interessanter voor de Nederlandse markt!