in

De nieuwe Koenigsegg CC850!

Niet dit jaar en ook niet volgend jaar, maar dat Koenigsegg met een nieuwe auto komt is een feit. In 2024 begint het Zweedse topmerk met de productie van een nieuwe Hypercar. De Koenigsegg CC850, deze auto is een ode aan de eerste auto ooit van Koenigsegg, de CC8S. Deze werd in 2002 op de markt gebracht en was destijds met 665 pk de krachtigste productie-auto ter wereld.  

Ruim 20 jaar later komt Koenigsegg met zijn opvolger, de eerste auto is al in gebruik maar die is voor de bedenker en CEO van Koenigsegg; Christian Von Koenigsegg. Momenteel is de Zweedse fabrikant een nieuwe fabriek aan het maken om de hypercar in te produceren en Jack Rix van Top Gear kreeg van Christian een rondleiding. 

Van de CC850 zouden oorspronkelijk 50 exemplaren gemaakt worden. Echter was er veel vraag naar en dus brengt Koenigsegg er 70 uit. Deze 70 modellen zullen voorzien worden van een bak vermogen, een Twin Turbo 5.0-liter V8 zorgt voor een vermogen van zo’n 1.365 pk en 1.020 Nm koppel.  

Benieuwd wat de CEO van Koenigsegg allemaal te vertellen heeft over de auto en de toekomst van Koenigsegg? Check de video hier! 

Video: De nieuwe Koenigsegg CC850!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

audi vs porsche dragrace

Audi S8 vs Porsche Panamera Turbo S Dragrace!

De Motorsport Crashes van 2022 week 40

De Motorsport Crashes van 2022 week 40