in

De nieuwe Volvo S60 nader bekeken

Volvo heeft gisteren de nieuwe Volvo S60 geïntroduceerd en in deze video neemt Senior Director of Design Jon Mayer ons mee voor een uitgebreide introductie van de gloednieuwe mid-sized sportsedan.

De Volvo S60 is de eerste in Amerika geproduceerde Volvo en wordt geassembleerd in de productiefaciliteit in Charleston, South Carolina. De Zweedse fabrikant heeft een prachtige sedan ontworpen die sportiviteit combineert met stijl. Volgens Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars, is de nieuwe Volvo S60 een van de spannendste Volvo’s die men ooit gebouwd heeft en een pure rijdersauto.

De nieuwe Volvo S60 wordt leverbaar met de keuze uit twee plug-in hybride aandrijflijnen: de T6 Twin Engine AWD met 340 pk en de T8 Twin Engine Polestar Engineered met 405 pk. Verder is de sportsedan vanaf zijn introductie ook leverbaar met de T5 benzinemotor met 250 pk en T6 AWD met 310 pk. Een dieselmotor is niet meer leverbaar.

De nieuwe Volvo S60 deelt zijn voertuigplatform, veiligheidstechnologieën en infotainment met de eerder dit jaar geïntroduceerde Volvo V60, evenals met de top of the line 90-serie en bekroonde XC60. De veiligheidsbeoordelingen van deze modellen zijn toonaangevend op de markt en hierdoor behoort ook de S60 tot de veiligste auto’s op de weg. Standaard is de sedan uitgerust met City Safety met Autobrake-technologie, Run-off Mitigation en Oncoming Lane Mitigation. Optioneel is de semiautonome rijstand Pilot Assist en Cross Traffic Alert met automatische remfunctie.

De derde generatie S60 is naar verwachting vanaf 2019 leverbaar en zal qua prijs waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de V60, welke vanaf 43.995 euro te koop is.

Video: De nieuwe Volvo S60 nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vader trekt zoon uit brandende raceauto

Vader in korte broek trekt zoon uit brandende raceauto

Silvermine 11 SR

De Silvermine 11 SR is een in Nederland ontwikkelde raceauto