in

De onboard camera in F1 is nutteloos dankzij de Halo

Het gehele Formule 1-veld heeft twee weken getest in Barcelona, heeft er nou echt niemand aan gedacht om even te controleren of met de komst van de Halo de onboard camera nog wel op de goede positie zit?

Sinds een aantal jaar zitten de onboard camera’s niet enkel meer bovenop de airbox, maar ook aan de zijkant daarvan. Daardoor kijken we vaak over de schouder van de coureur mee, vorig jaar was dit geen probleem maar met de komst van de Halo zit er ineens een stuk titanium in de weg.

Aangezien dit een van de favoriete camerastandpunten was van de kijkers, moet er snel iets veranderd worden. We kunnen nu de bochten niet meer zien en ook andere auto’s vallen grotendeels weg achter die grote boog. De enige oplossing is door enkel nog de camera bovenop de airbox te gebruiken, dan is er minder last van de Halo.

Video: onboard camera in F1 is nutteloos

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi R8 RWS vs Porsche 911 GT3

Is de Audi R8 RWS net zo goed als een Porsche 911 GT3

Audi S4 B5 0-300 kmh

Hannover Hardcore Audi S4 B5 acceleratie van 0-300 km/h