in

De Pandem Mazda RX-7 FC is een mix tussen Group B en IMSA

De Mazda RX-7 FD3S is de derde en waarschijnlijk meest populaire generatie van de RX-7. Fotograaf Larry Chen had echter onlangs een tweede generatie RX-7 FC voor zijn camera en die ziet er met wat hulp van Pandem toch ook wel erg vet uit.

De auto is gebouwd voor SEMA en een samenwerking tussen bodykit-fabrikant Pandem en turbo-fabrikant Greddy. De auto werd aangeschaft en gestript door Greddy in Amerika, waarna Pandem / Rocket Bunny-oprichter Kei Miura een bodykit voor de Mazda ontwierp. De kit is gebaseerd op de Group B RX-7 en de IMSA RX-7 uit de jaren ’80.

Eenmaal gemonteerd had Mr Miura de bijzondere eis dat er niet meer dan 3 cm zat tussen het asfalt en de bodykit. Om er toch mee te kunnen rijden werd de KW ophanging voorzien van een liftsysteem, mede omdat de banden anders tegen de wielkasten aanlopen. De velgen lijken erg op de BBS Super RS, maar zijn speciaal gefabriceerd door Enkei voor deze Mazda zodat er geen spacers nodig zijn.

Onder de motorkap ligt een JDM 13B 2-rotor met Greddy turbocharger. De setup is nooit getest op de rollenbank, maar men denkt dat de wankelmotor ongeveer 350 pk produceert. Voldoende voor een auto die 1.200 kg weegt.

In deze video bespreekt Larry Chen de Pandem RX-7 FC met Kenji Sumino, president van Greddy, gevolgd door een testrit die te zien is vanaf 16:00 minuten.

Video: Pandem Mazda RX-7 FC

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Op hoge snelheid tussen 2 vrachtwagens door

Op hoge snelheid tussen 2 vrachtwagens door

korte film over de 1989 Audi 90 Quattro IMSA GTO

Prachtige korte film over de 1989 Audi 90 Quattro IMSA GTO