in

De Singer ACS is de ultieme off-road 911!

We hebben de Porsche 911 inmiddels in veel vormen en varianten gezien. Eén van de meest opvallende hiervan is de Singer ACS, een Porsche 964 die op aanvraag van een klant is omgebouwd tot een All-Terain Competition Study (ACS) om mee te doen aan gruwelijke off-road races.

Singer en rallyspecialist Tuthill sloegen de handen ineen en kwamen tot het volgende model. De  koolstofvezel carrosserie heeft zowel voor als achter een clamshell-ontwerp, waaronder twee reservewielen schuilen. Onder de enorme wielkasten zitten 16-inch gesmede velgen met BF Goodrich-banden die verbonden zijn aan een ophanging met dubbele demper. Er is een veerweg van maar liefst 30 cm waardoor de Singer ACS zlefs het ruigste terrein aankan.

De achterkant heeft een 959-achtige staart met een spoiler én luchtinlaat geïntegreerd. De Singer ACS beschikt over een luchtgekoelde, 3.6-liter twin turbo zescilinder boxermotor met vijf versnellingen die 450 pk tot 600 pk produceert. De auto wordt uiteraard aangedreven door alle vier de wielen.

Jack Rix van Top Gear heeft de Singer ACS eerder besproken, maar nu is het eindelijk tijd om er daadwerkelijk in te rijden. Ontdek wat hij van dit scheurmonster vindt!

Video: De Singer ACS is de ultieme off-road 911!

author avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.
Gestolen Peugeot 208 vlucht naar België

Gestolen Peugeot 208 vlucht naar België

Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus

Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus in kwart mijl dragrace