in

De Super Cooper S is een 500 pk sterke RWD Mini

Gildred Racing is gevestigd in Buellton Californië en ze produceren één van de snelste Mini Coopers ter wereld. Als de Super Cooper S je bekend voorkomt, is dat omdat de auto te zien was in de Netflix-serie “Fastest Car”, waar hij de McLaren 675LT van Amber Blonigan versloeg.

Deze Mini Cooper uit 1970, met een standaard wielbasis, heeft een 3,5-liter Acura V6-motor welke voorzien is van een Rotrex supercharger. De achterin geplaatste krachtbron levert 480 pk aan de achterwielen op 91 octaan. Op 100 octaan brandstof gaat er maar liefst 550 pk naar de wielen en worden er tijden genoteerd van laag in de 10 seconden op de kwart mijl. Het koelsysteem, de airconditioning, de brandstoftank en een deel van de elektronica bevinden zich voorin, waar ooit de kleine viercilinder lag.

De handgeschakelde Super Cooper S is bruut en enigszins angstaanjagend, maar voorzien van alle gemakken. De Mini heeft een suède interieur, comfortabele verwarmde en gekoelde Recaro-stoelen, automatische klimaatregeling, elektrische ramen, keyless start en een Bluetooth-stereo. Met een gewicht van 900 kg heeft de Super Cooper S een pk-gewichtsverhouding die gelijk is aan de Bugatti Veyron!

In deze ‘One Take’ test Matt Farah de Super Cooper S van Gildred Racing, een rijtest die hij niet snel zal vergeten.

Video: Super Cooper S Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette Dragster kiest het luchtruim

Corvette Dragster kiest het luchtruim

Formule 1 2020 – Highlights eerste testdag Barcelona

Formule 1 2020 – Highlights eerste testdag Barcelona