in

De SUV van Rolls-Royce redt zich prima in de woestijn

Rolls-Royce heeft talloze manuren besteed aan de ontwikkeling van hun nieuwe SUV, de Cullinan. Tijdens een van de laatste testritten nam het team een prototype mee naar de woestijn in Dubai, blijkbaar is het niet alleen zeer comfortabele SUV maar ook een krachtige off-roader.

De Rolls-Royce Cullinan moet de concurrentie aangaan met de Bentley Bentayga en de Lamborghini Urus. Het ontwerp is afgeleid van de Phantom en naar verwachting zal het een van de meest luxueuze SUV’s op de markt worden. De Britse fabrikant de 6.75-liter twin turbo V12-motor onder de motorkap gestopt welke afkomstig is van de nieuwste Phantom VIII en 563 pk en 900 Nm koppel levert.

Voordat de Rolls-Royce Cullinan later dit jaar officieel gepresenteerd wordt zal hij nog getest worden in extreme koude condities in Noord-Europa en in de Verenigde Staten, waarschijnlijk om de ophanging te testen op extreem slecht wegdek.

Video: De SUV van Rolls-Royce in de woestijn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Edd China's Garage Revival 

Edd China komt met nieuwe show: Garage Revival

Eerste Ford GT in Nederland

De eerste Ford GT in Nederland