in

De Twin Turbo Ferrari 599 GTB Driftauto

Een supercar of Grand Tourer als driftauto? In Formula Drift zien geleidelijk aan steeds meer van dit soort high-end machines. Een paar weken terug scheven we nog over het debuut van de Aston Martin Vantage V12, maar een van de eerste coureurs die met een V12 deelnam aan Formula Drift is Federico Sceriffo. Hij gaat al een aantal jaar dwars met zijn Ferrari 599 GTB en voor 2022 heeft zijn V12-driftauto een nieuwe setup en nieuwe livery gekregen.

Toen we in 2017 voor het eerst schreven over deze Ferrari-driftauto, was de 599 GTB uitgerust met een 6.0-liter V12 voorzien van twee supercharters. De superchargers werden in een later stadium verwijderd, ter faveure van NOS. Omdat deze atmosferische setup toch niet genoeg vermogen leverde, is de twaalfcilinder nu opgeleukt met twee turbochargers én NOS.

Fotograaf Larry Chen zocht Federico op in Long Beach om de nieuwe F40 Monte Shell-livery te bekijken en alle nieuwe wijzigingen door te nemen.

Video: De Twin Turbo Ferrari 599 GTB Driftauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hummer GMC

Hummer car meeting in Japan!

opel insignia OPC

Op de Rollenbank – Opel Insignia OPC