in

De unieke 6-rotor BMW M6 duikt weer eens op!

In 2016 verscheen er vanuit het niets een BMW M6 met 6-rotor wankelmotor. Deze unieke auto was een project van Quinton Meyer en Zweli Petse uit Zuid-Afrika. In de video zagen we destijds een van de eerste startups van de 6-rotor wankelmotor en we konden niet wachten op meer beelden. Maar die kwamen er nooit.

De BMW met zelfontwikkelde 6-rotor werd verkocht en dook af en toe op bij autoshows, waar hij stilstaand te bewonderen was. Hoewel er een waar kunstwerk onder de motorkap ligt, is een stille wankelmotor natuurlijk een enorme teleurstelling. We willen die motor horen janken, helemaal omdat er maar een handvol 6-rotors bestaan.

Eind vorig jaar dook de 3.9-liter 6-rotor M6 weer eens op in Zuid-Afrika, bij een evenement genaamd Gas Live. De BMW is nu eigendom van Auto ETC, maar nog steeds niet volledig afgesteld. De wankelmotor levert momenteel ongeveer 478 pk aan de wielen bij slechts 5.500 tpm, gebaseerd op een oude dyno-run.

We zien dus nog steeds geen extreme revs of iets dergelijks, maar het is goed om te weten dat de auto in ieder geval nog bestaat. Wil je een 6-rotor zien die wel helemaal tot het naadje gaat, dan moet je deze video van PPRE’s RX-4 bekijken.

Video: De unieke 6-rotor BMW M6 duikt weer op!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sport interview

Kevin Magnussen, Lando Norris en Esteban Ocon bij Sky Sports

Wie is de aso in deze dashcam-video uit Papendrecht

Wie is de aso in deze dashcam-video uit Papendrecht?