in

6-rotor Mazda RX-4 op de rollenbank

De wankelmotoren van Mazda zijn berucht en beroemd tegelijk. Berucht vanwege de betrouwbaarheid, beroemd vanwege het geluid en het hoogtoerige karakter van de motor.

De RX-straatauto’s werden geleverd met een 1.3-liter 2-rotor, maar de raceauto’s van Mazda beschikten over 3-rotor of zelfs 4-rotor wankelmotoren. Dit inspireerde enkele tuners om ook dit soort motoren te bouwen in monteren in straatautos, zoals deze RX-7 met een 2.6-liter 4-rotor.

Waar 4-rotors al vrij zeldzaam zijn, zijn 3,9-liter 6-rotor wankelmotoren de absolute heilige graal. Voor zover wij weten zijn er maar een handvol van dit soort motoren gebouwd. We hebben ooit een BMW M6 met een 6-rotor gezien, onderstaande Mazda RX-4 en YouTuber Rob Dahm wil zelfs een single turbo 6-rotor bouwen..

Naar het schijnt was de 6-rotor in deze Mazda RX-4 de eerste ter wereld, ontwikkeld door Pulse Performance Race Engineering. In deze video testen de Nieuw-Zeelanders een nieuwe versnellingsbak en koelsysteem voor hun RX-4. De Mazda wordt op de rollenbank gezet voor een paar runs. Wat het vermogen van deze atmosferische 6-rotot wankelmotor is wordt angstvallig geheim gehouden, maar reken op 1.000+ pk.

Video: 6-rotor Mazda RX-4 op de rollenbank

6-rotor Mazda RX-4 op de rollenbank

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *