in

RE-Amemiya Mazda RX-7 GT300 bij Leadfoot Festival

Liefhebbers van JGTC en Gran Turismo zullen deze raceauto ongetwijfeld herkennen, de RE-Amemiya Mazda RX-7 GT300!

De RX-7 is gerestaureerd naar de specificaties waarmee de GT300-auto in het jaar 2000 deelnam aan het JGTC. Dat wil zeggen dat hij wordt aangedreven door een peripherally ported 20b 3-rotor, die vanwege inlaatrestricties is beperkt tot 300 pk. De wankelmotor is gekoppeld aan een Hewland zesbak, RE-Amemiya twin-plate koppeling en een MazdaSpeed limited slip differentieel om het vermogen over te brengen naar de achterwielen. De ophanging is een combinatie van Quantum & Mazdaspeed onderdelen en achter de prachtige Desmond Regamaster Evo wielen gaan Brembo remmen schuil.

Aidan Barrett is de lucky SOB die deze RE-Amemiya Mazda RX-7 GT300 sinds eind 2017 in zijn bezit heeft. Als jonge tiener bezocht Aidan een oom die op loopafstand woonde van het hoofdkantoor van RE-Amemiya in Chiba, Japan. Tijdens zijn bezoekjes aan de shop van RE-Amemiya sloot Aidan een pact met zichzelf, ooit zou hij een RX-7 van de Japanse tuner bezitten. Die belofte kwam hij na, en hoe!

Barrett nam zijn bijzondere Mazda RX-7 mee naar het Leadfoot Festival in Nieuw Zeeland en trakteerde het aanwezige publiek op onderstaande demonstratie.

Video: RE-Amemiya Mazda RX-7 GT300 bij Leadfoot Festival

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2019 – Highlights derde testdag Barcelona

Formule 1 2019 – Highlights derde testdag Barcelona

Volkswagen Golf R Mk7 haalt 280 kmh op de Autobahn

Volkswagen Golf R Mk7 haalt 280 km/h op de Autobahn