in

Mad Mike’s RADBUL MX-5 heeft 800 pk verloren

We herinneren ons allemaal nog wel de 1.200 pk sterke, twin turbo 4-rotor Mazda MX-5 van Mad Mike. Met deze krankzinnige setup deed de Nieuw-Zeelander mee aan Formula Drift, liet hij Daniel Ricciardo zien wat echt driften is en maakte een reeks waanzinnige promovideo’s.

Mike gaf echter meerdere keren toe dat hij soms doodsbang was in de kleine roadster omdat de driftauto extreem moeilijk te controleren was. De afgelopen maanden heeft de RADBUL MX-5 daarom een transformatie ondergaan; weg is de 26B 4-rotor en weg zijn de twee turbo’s. Daarvoor in de plaats is een atmosferische, peripheral ported, 20B 3-Rotor gekomen die 390 pk op de achterwielen levert.

Opvallend is dat deze transformatie mede bepaald werd door zijn fans. Nadat Mike had besloten dat hij van de 1.200 pk sterke setup af wilde, vroeg hij aan zijn fans welke motor ervoor in de plaats moest komen. De RADBUL heeft nu weliswaar 800 pk minder, maar is veel gemakkelijker naar de limiet toe te sturen en zoals je ziet legt de MX-5  nog steeds enorme rookgordijnen neer.

Video: RADBUL MX-5 20B 3-rotor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chicane-crashes-in-hillclimb

Chicanes en hillclimb racing is geen goede combinatie

Touge Drifting met een Toyota Supra

Touge Drifting met een Toyota Supra