in

Demo van Jos & Max Verstappen bij Italia a Zandvoort

Afgelopen zondag togen maar liefst 30.000 bezoekers naar Zandvoort om Jos en Max Verstappen in actie te zien. Tijdens Italia a Zandvoort gaven vader en zoon een bijzondere demonstratie door gezamenlijk over het circuit te rijden in Formule 1-bolides. Jos reed in een Minardi PS01 en Max in een Red Bull RB8 die voor de gelegenheid overgespoten was in Toro Rosso kleuren.

De baan was door een kort regenbuitje enigszins vochtig en dus werd er het zekere voor het onzekere genomen en regenbanden gemonteerd. Drie ronden lang reden vader en zoon gezamenlijk over het circuit in de duinen en het publiek genoot zichtbaar van het ouderwetse Formule 1-geluid uit de V10 en V8.

De Verstappens reden meerdere runs, zo kwam Jos ook in actie met de Minardi PS03 waarmee hij in 2003 zijn Formule 1-carrière afsloot. De Minardi kampte echter met remproblemen en dus stapte Jos noodgedwongen in de andere auto. Max klokte een onofficiële tijd van 1.21.310, sneller dan het officiële ronderecord van 1.22.849, maar langzamer dan het onofficiële ronderecord van 1.19.880 uit 2002.

Video: Demo van Jos & Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 22 Episode 8

Top Gear Season 22 Episode 8

Chris Harris rijdt GT12 naar de Ring om er daarna de N24 mee te rijden

Chris Harris rijdt GT12 naar de Ring om er daarna de N24 mee te rijden