in

Deze 1.200 pk McLaren Tri-Turbo is waarschijnlijk de snelste Mc ooit

Alex van CarThrottle mocht in Los Angeles achter het stuur stappen van een zeer bijzondere McLaren MP4-12C, ontwikkeld door een bedrijf genaamd HyperCar Development.

Wat Hypercar Development met deze 12C gedaan heeft is ongekend. Laten we beginnen bij het uiterlijk, de 12C heeft een Longtail-conversie kit, de motorkap van een P1, een 8-punts rolkooi, een actieve P1 GTR-achtervleugel, nieuwe velgen en ongetwijfeld nog veel meer wat niet genoemd wordt in deze video. De belangrijkste aanpassingen zijn echter gedaan aan de motor, die levert nu namelijk 1.200 pk en 1.085 Nm koppel.

De MP4-12C is oorspronkelijk uitgerust met een 3.8 liter V8 twin-turbo, maar hier zit een turbo extra op. De Tri-Turbo setup zorgt voor ongelooflijke cijfers, 0-96 km/h in 2.4 seconden, de kwart mijl in iets meer dan 8 seconden en een topsnelheid van 434 km/h. Of dit laatste getest is weet ik niet, maar als het klopt dat is de auto sneller dan de McLaren F1 waardoor dit de snelste McLaren ooit zou zijn.

De prijs voor dit monster is $140.000, exclusief McLaren want die moet je zelf aanleveren. Vervolgens moet je 4 maanden wachten en dan staat er iets voor de deur waar je voorlopig niet op uitgekeken raakt.

Video: 1.200 pk McLaren Tri-Turbo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Golf Mk1 met V8-motor

Deze Golf Mk1 heeft een V8-motor en RWD

Audi R8 vs Nismo GT-R

Tiff Needell vergelijkt Audi R8 V10 Plus vs Nissan GT-R Nismo