in

Deze Audi Quattro S1 Pikes Peak heeft 830 pk op 985 Kg

In mei 2023 presenteerde het Bulgaarse Prospeed Motorsport hun nieuwe Audi Quattro S1 Pikes Peak. Een Hillclimb-machine waarmee Nikolay Zlatkov zou gaan deelnemen aan verschillende Europese Hillclimbs in Italië, Zwitserland, Kroatië, Oostenrijk en Frankrijk.

Na jaren geracet te hebben met een Quattro S1 Group B-replica, bouwde het Bulgaarse team een Audi op basis van de veel agressievere Pikes Peak-specificatie. De 2.2-liter vijfcilinder 20vT-krachtbron werd naar nieuwe hoogten gebracht met 830 pk, maar het meeste indrukwekkende is het chassis en de carrosserie.

Prospeed ontwikkeld een ultra lage, extreem brede carrosserie die de nodige downforce genereert om de Audi Quattro S1 Pikes Peak op het asfalt te drukken. Het gewicht van de raceauto werd teruggebracht tot slechts 985 kg waardoor er een pk-gewichtsverhouding is van 1 pk per 1,18 kg.

Het afgelopen seizoen markeerde nog maar het begin van de ontwikkeling ervan, waarbij de eerste evenementen meer als tests werden beschouwd, maar de potentie van dit project was duidelijk te zien. Dit is een van de gaafste Hillclimb-monsters in de sport en we verwachten geweldige dingen voor het 2024 seizoen.

Hieronder zie je een compilatie van beelden, gemaakt tijdens het 2023 seizoen. Zet je speakers gerust wat harder want de soundtrack van deze Audi is fantastische!

Video: Audi Quattro S1 Pikes Peak heeft 830 pk op 985 Kg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi's negeren snelheidslimiet op de matrixborden

Audi’s negeren snelheidslimiet op de matrixborden

Straatrace tussen BMW en Mercedes-AMG eindigt in stevige crash

Straatrace tussen BMW en Mercedes-AMG eindigt in stevige crash