in

Prospeed S1 Quattro Pikes Peak maakt Hillclimb-debuut

De bijzonder gave Audi S1 Quattro Pikes Peak van Prospeed Motorsport waar we jullie 3 weken geleden over informeerde, heeft zijn racedebuut gemaakt tijdens de Gasen Hillclimb.

Dit Hillclimb Monster is volledig gemaakt van koolstofvezel en is veel lichter dan Niki Zlatkov’s oude S1 Quattro, De aerodynamica is gebaseerd op de originele Pikes Peak-auto van Audi, maar is verder doorontwikkeld wat moet zorgen voor nog meer grip. Onder de motorkap ligt vooralsnog de 750 pk sterke 2.2-liter vijfcilinder turbomotor uit zijn voorganger, maar er zijn plannen voor een nog krachtigere setup.

Ondanks dat dit het racedebuut was van de Prospeed S1 Quattro Pikes Peak, wist Niki de auto naar de derde tijd te sturen in de Closed Cars Klasse 1. Per run was het duo zo’n twee seconden langzamer dan uiteindelijk winnaar Karl Schagerl, met de brute VW Golf Rallye. Dat kan in de toekomst nog een titanenduel worden als de Audi verder is doorontwikkeld.

Video: Prospeed S1 Quattro Pikes Peak maakt Hillclimb-debuut

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza

Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza

Autokeuze op basis van levensstijl en persoonlijkheid

Autokeuze op basis van levensstijl en persoonlijkheid