in

Deze bestuurder reed al 450.000 km in zijn BMW Z4 Roadster 3.0i

Als je 40.000 kilometer per jaar rijdt dan kiezen de meeste bestuurders voor een comfortabele auto met een dieselmotor. Eric Broeders deed dat niet, hij koos voor een BMW Z4 Roadster met een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor.

Doorgaans worden auto’s als deze gebruikt voor toeristische tochtjes op zonnige dagen en staat er na tien jaar amper een ton op de klok. De Z4 van Eric heeft inmiddels echter 458.666 kilometer achter de kiezen, en dat is voor een sportieve roadster ontzettend veel!

Dat de BMW na zoveel kilometers niet helemaal meer als nieuw is moge duidelijk zijn, maar afgeschreven is deze Z4 Roadster zeker niet. De schokbrekers lekken wat, het differentieel is wat versleten en er zijn wat rubbers toe aan vervanging. Een aantal aandachtspuntjes, maar zoals Eric terecht opmerkt is de auto voor hem al afgeschreven en is iedere kilometer extra mooi meegenomen.

Video: 450.000 km in een BMW Z4 Roadster 3.0i

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Chiron met Vossen velgen

Vossen Wheels op een Bugatti Chiron

Speedmakers Golf 2

Speedmakers Golf Mk2 haalt 332 km/h in 800 meter