in

Deze BMW 3.0 CSL gaat vandaan onder de hamer

BMW-3.0-CSL

Met 100.000 euro op zak kun je kiezen uit een hoop leuke auto’s, maar waarschijnlijk zijn ze geen van allen zo uniek als deze BMW 3.0 CSL.

BMW ontwikkelde de 3.0 CSL als homologatiespecial voor het Europese toerwagenkampioenschap. De productie ging van start in mei 1971 en in 14 maanden tijd zijn er slechts 168 exemplaren geproduceerd.

Deze 3.0 CSL verliet de fabriek in een gele kleur, maar werd in de jaren negentig opnieuw gespoten tijdens een grondige renovatie. Naast de zwarte carrosserie werd er ook een M-striping toegevoegd en de iconische ‘Batmobile’ achtervleugel, dakspoiler en rubberen luchtgeleiders op de voorspatborden.

Onder de motorkap ligt een nieuwe 3,5-liter M30B34 zescilinder, compleet met Weber-carburateurs. Gekoppeld aan deze motor is een Getrag handgeschakelde vijfversnellingsbak die pas in november 2018 werd geïnstalleerd. Het originele 3.0-liter blok van de auto zal bij de verkoop worden inbegrepen.

Deze BMW 3.0 CSL werd in 2014 op de Amelia Island-veiling verkocht voor $148.000 en ging vorig jaar onder de hamer voor $131.000 tijdens een RM Sotheby’s-veiling. Het feit dat de BMW niet geheel origineel meer is doet zijn verkoopprijs geen goed, maar als je daar geen problemen mee hebt is dit een mooie koop! De veiling op Bring a Trailer loopt vanavond om 20.00 uur af.

Via: Carscoops

Video: BMW 3.0 CSL Walkaround

Deze BMW 3.0 CSL gaat vandaan onder de hamer

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *