in

Deze BMW E30 Pick-up is een geinig bakkie

De BMW E30 3-Serie werd oorspronkelijk geleverd in vier verschillende uitvoering; coupé, sedan, touring en cabrio. Maar in Zuid-Afrika hebben ze nog een extra uitvoering; een pick-up of op zijn Zuid-Afrikaans: een bakkie.

Deze uitvoering werd uiteraard niet door de engineers in München gemaakt. Liefhebbers in Zuid-Afrika bouwen carbrio’s zelf om naar een mini pick-up door het hele achtergedeelte open te snijden en de kofferbak te verwijderen om er een laadbak van te maken. De carrosserie is gespoten in ‘Ice White’ en verfraaid met M3-voor- en achterbumpers, een set 17-inch BBS-wielen en verlagingsveren.

De witte E30 pick-up is uitgerust met een 2,8-liter zes-in-lijn, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze krachtbron is goed voor 193 pk en 280 Nm koppel. Dat is in een auto die net 1.100 kg weegt een mooie pk gewichtsverhouding!

De Zuid-Afrikaanse dealer Creative Cars verkoopt deze conversies. Dus als je interesse hebt, weet je waar je moet zijn! En als je meer bijzondere E30-modellen wil zien, klik op de link!

Video: Deze BMW E30 Pick-up is een geinig bakkie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Urus 6x6

Lamborghini Urus 6×6 is enorme overkill

Audi S8 Plus haalt topsnelheid van 310 kmh

Audi S8 Plus haalt topsnelheid van 310 km/h