in

Deze BMW E36 M3 wordt aangedreven door een wankelmotor

Arthur Joubert van AJ Racing Rotaries is dé specialist in Zuid-Afrika op het gebied van wankelmotoren. Hij werkte aan de 6-rotor BMW M6 en is ook verantwoordelijk voor de motor swap in deze BMW E36 M3.

Onder de kap van deze gele M3 ligt geen zes-in-lijn motor, maar een 20B 3-rotor voorzien van een single turbo. Bij een druk van 2.0 bar werd er 1.030 pk en 1.062 Nm koppel gemeten aan de wielen op de rollenbank.

Het mooie aan dit project is dat de E36 M3 verder helemaal standaard is. Sta je naast de BMW bij het stoplicht, dan denk je dus te maken te hebben met een 286 pk sterke coupé, niet met een 1.000+ pk sterke wankelmotor. Tenzij je als liefhebber het kenmerkende brap brap brap geluid herkent.

De M3 van AJ Racing Rotaries legt de kwart mijl af in 10,9 seconden en haalt op de 1000 meter sprint een snelheid van 325 km/h. Leuke sleeper!

Video: 20B 3-rotor BMW M3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Infiniti Project Black S

Infiniti Project Black S heeft F1 Hybrid Technology

Twin Turbo Aventador SV

Deze Aventador SV heeft een blote bips en twee turbo’s