in

Deze E30 M3 heeft de zescilinder van een F80 M3

De eerste generatie BMW M3 is een waar collectors item aan het worden, prijzen beginnen ongeveer bij €50.000 en kunnen oplopen tot ruim een ton afhankelijk van de uitvoering en het aantal kilometers. Dat weerhoud sommige mensen er echter niet van om flink te sleutelen aan hun E30 M3. Dit exemplaar heeft in plaats van de S14-viercilinder, een twin turbo S55 zes-in-lijn uit de huidige M3.

Normaal gesproken zou dit blok 431 pk moeten leveren, wat al het dubbele is van een standaard E30 M3, maar dit blok is ook nog eens getuned tot 550 pk! In een auto die slechts 1.300 kg weegt.

Deze project car is gebouwd door een team van studenten voor SEMA 2018. De E30 heeft ook differentieel van de nieuwe M3 gekregen, het instrumentarium en de startknop. Er wordt geschakeld door middel van een handgeschakelde zesbak en het nieuwe onderstel is in drie standen instelbaar. AP Racing-remmen moeten voor de broodnodige stopkracht zorgen.

Matt Farah reed onlangs met deze unieke E30 M3 voor zijn “One Take” serie. Bekijk zijn rijtest hieronder.

Video: BMW E30 M3 met de zescilinder van een F80 M3

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

KKT AWD Honda Civic

Deze AWD Honda Civic sprint in 7,5 seconden naar 305 km/h

De Evolutie van Koenigsegg

De Evolutie van Koenigsegg