in

Deze Japanner drift met een Liberty Walk Ferrari 360

Twee jaar geleden zagen we een video van een Japanner die aan het driften was met een Ferrari 360 Modena op Ebisu Circuit. Een nogal ongewone keuze, buiten het feit dat het een Ferrari een stuk duurder is dan een Nissan 200SX of welke BMW dan ook, is de middenmotor-configuratie niet ideaal om te driften. Daarnaast had de 360 Modena een transmissie met flippers en geen handrem.

Inmiddels heeft Arios Suzuki zijn Ferrari flink aangepast, de flippers zijn verdwenen en vervangen door een ouderwetse handbak en een hydraulische handrem zorgt ervoor dat de achterwielen kunnen ‘locken’. De standaard koppeling is verwisseld voor een Ogura koppeling waardoor deze niet meer slipt.

Suzuki vindt uiterlijk ook een belangrijk onderdeel van driften, dus is er een widebody kit van Liberty Walk  op gepopnageld. De dieprode velgen zijn van Work en in plaats van conventionele schokdempers heeft Suzuki gekozen voor luchtvering. Een ongewone keuze voor driften, maar het werkt blijkbaar.

Hieronder hebben we een aantal video’s geplaatst van Suzuki’s Ferrari 360 driftauto. Is deze gaver dat de Ferrari 599 GTB driftauto die eerder dit jaar meedeed aan Formula Drift, en daar helaas voor een deel afbrandde?

Video: Driften met een Liberty Walk Ferrari 360


Video 2

Video 3

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

'S Werelds eerste straalmotor-aangedreven Smart

’s Werelds eerste straalmotor-aangedreven Smart

Suzuki Jimny is bang voor vangrail

2018 Suzuki Jimny heeft een bug in het Autonomous Emergency Braking System