in

Deze pitstop-training van McLaren was bedroevend slecht

McLaren was de afgelopen drie jaar het mikpunt van hoongelach en wrede trolls, maar met de nieuwe krachtbron van Renault zou alles veranderen. Helaas verloop ook dit jaar de wintertest niet volgens plan en ironisch genoeg rijden de coureurs van Toro Rosso met de Honda-motor iedere dag meer dan 100 ronden.

Volgens teambaas Eric Boullier waren de problemen met Honda zo groot, dat er vorig jaar minder tijd werd besteed aan het oefenen van snelle pitstops omdat alle resources nodig waren voor onderhoud en engineering. McLaren eindigde dan ook als 8e in de DHL Fastest Pitstop Award van 2017.

Of het team uit Woking dit jaar beter voor de dag komt durven we niet te zeggen, maar laten we hopen dat het in Melbourne er beter aan toegaat dan vandaag. Er werd namelijk wel getraind op pitstops maar die verliep zo schandalig slecht dat zelfs de monteurs hun lach niet konden inhouden.

Video: Slechte pitstop-training McLaren

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M8 Gran Coupe

Tien interessante weetjes over de BMW M8 Gran Coupe

Lamborghini Huracan Super Trofeo Hillclimb

Lambroghini Huracán Super Trofeo op een Italiaanse bergpas