in

Deze Subaru WRX STi is Carbon Fiber Galore

We hebben een hoop auto’s gezien waarvan de carrosserie grotendeels uit carbon fiber is opgetrokken, maar de hoeveelheid koolstofvezel die voor deze Subaru WRX STi is gebruikt slaat echt alles.

Afgezien van de Konig Hypergram-wielen, de lampen, uitlaatpijpen, badges en ramen, is alles vervangen door carbon fiber. De onderdelen zijn niet layered, een techniek waarbij de onderdelen van plastic of glasvezel zijn en vervolgens een carbon laag krijgen. Nee, alle onderdelen zijn zorgvuldig nagemaakt en volledig van koolstofvezel.

De derde generatie Subaru WRX STi werd tentoongesteld op de 2023 SEMA Show en eigenaar Mike laat in deze video zijn auto zien. De WRX-build heef ook een rolkooi, wél layered in koolstofvezel, Sparco-stoelen, vierpuntgordels en interieurpanelen van, jawel, carbon fiber.

Helaas weet Mike niet wat al het carbon fiber aan gewichtsbesparing heeft opgeleverd, maar het zal flink wat kilo’s schelen. Deze Shelby GT350 verloor 225 kg door een all carbon fiber body. Voor Mike maakt het niets uit, hij is niet op zoek naar prestaties, de ‘Scooby’ blijft een Garage Queen en is vooral bedoeld om zijn werk te promoten.

Video: Deze Subaru WRX STi is Carbon Fiber Galore

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Koenigsegg Jesko Record Gotland Ring

Koenigsegg Jesko verbreekt ronderecord Gotland Ring

Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler

Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler