in

Deze Toyota Hilux 6.2 V8 is wat de Mercedes X-klasse had moeten zijn

Mercedes-Benz introduceerde in 2017 hun eerste pick-up truck, maar de X-klasse was geen lang leven beschoren. Vorig jaar maakte Mercedes bekend de stekker uit hun premium truck te trekken omdat de verkoopaantallen zwaar tegenvielen. Misschien had de fabrikant uit Stuttgart moeten doen wat Quentin Boylan heeft gedaan; een AMG-motor in de pick-up hangen.

Boylan heeft zijn Toyota Hilux namelijk uitgerust met een 6,2-liter V8-motor van een C63 AMG. Mocht deze combinatie een belletje doen rinkelen dan kan dat. Vorig jaar plaatsten we namelijk al een korte video van Boylan’s Hilux, maar nu is er een uitgebreide video gemaakt van deze brute pick-up.

Afgezien van de AMG V8, is er ook een MoTeC-motormanagementsysteem, AMG-remmen, AMG replica wielen en handgemaakte AMG-stoelen. Boylan was ook van plan om een ander spruitstuk te installeren voor wat meer vermogen, maar het chassis was te smal en Quentin wilde er niet in snijden. Desalniettemin, 500 pk is meer dan genoeg vermogen voor een truck toch? Al denken ze daar bij Hennessey Performance anders over.

Video: Toyota Hilux 6.2 V8 is wat de X-klasse had moeten zijn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla-bestuurder vergeet Falcon-deur in te klappen

Tesla-bestuurder vergeet Falcon-deur in te klappen

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten