in

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

Twee weken geleden zagen we een Toyota Supra Mk4 met een 5.0-liter twin turbo V12-motor, afkomstig uit een Toyota Century. Dat was een enorme gecompliceerde engine swap, en dan te bedenken dat Zuid-Afrikaan James Redelinghuis dezelfde krachtbron in zijn minibus heeft gelepeld!

Redelinghuis zegt in deze video dat hij een Japans bedrijf tegenkwam dat een op de Lamborghini Aventador geïnspireerde bodykit maakte voor de Toyota Quantum. Dat leek hem wel wat en dus werd de 6.500 dollar kostende bodykit aangeschaft. Vervolgens moest er een bijpassende motor gevonden worden, want de standaard 2.5-liter diesel paste niet bij het uiterlijk. Dat werd de bekende 1GZ V12-motor.

De motor werd voorzien van twee turbo’s, nieuwe injectors, nieuwe ITB’s en een MaxxECU waardoor deze krankzinnige bus nu over 750 pk beschikt. De drietraps TCI StreetFighter-versnellingsbak vind je normaal gesproken in dragsters, maar bleek de ideale bak te zijn voor deze setup.

Logischerwijs komen er een hoop problemen aan het licht tijdens het bouwen van zo’n unieke bus. Meerdere turbo’s, motoren, ECU’s en ophangingsdelen heeft James versleten maar nu, naar maanden zweten en tienduizenden dollars gespendeerd te hebben, is zijn Toyota Quantum helemaal klaar!

Video: Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

 

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *