in

Deze Track Kart heeft 700 pk op 950 kg!

Shehryar Khan begon ooit aan track days met een Mercedes-AMG E55 uit 2004. Op een gegeven moment ontstond het idee om zelf een circuitmonster te bouwen en het eindresultaat is deze Track Kart.

De AMG V8 uit de E55 werd gebruikt voor dit krankzinnige project maar Khan wilde meer vermogen. De supercharger werd verwijderd en Khan installeerde twee turbochargers die het vermogen opkrikken tot ongeveer 700 pk.

In plaats van een bestaand subframe te gebruiken, bouwde Shehryar Khan zijn eigen frame. Hij berekende zelfs het gewicht voor de motor en de versnellingsbak, om een juiste 50/50 gewichtsverdeling te garanderen. Daardoor bevindt de motor zich net achter de voorwielen.

Met een totaalgewicht van ongeveer 950 kilogram en een achtcilinder die 700 pk produceert, heeft Khan een angstaanjagend circuitmonster gecreëerd. De ontwerper heeft ook zelf de aero kit ontwikkeld, met een grote splitter aan de voorkant, side skirts en een diffuser onder de kont van de Track Kart.

Het is geen mooie creatie, maar wel knap gemaakt door Khan in zijn garage. Hieronder hebben we twee video’s voor jullie: in de eerste video wordt de auto uitgebreid besproken bij Hoonigan en in de tweede video zien we de auto in actie op Laguna Seca.

Video: Deze Track Kart heeft 700 pk!

In actie op Laguna Seca

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford-bestuurder ziet enorme rots over het hoofd

Ford-bestuurder ziet enorme rots over het hoofd

Volkswagen neemt afscheid van de Kever

Volkswagen neemt afscheid van de Kever