in

Deze video laat zien waarom Autopilot nog niet perfect is

Deze video van een Britse testgroep laat precies zien waarom je nog niet slapend, of achterin kunt gaan zitten als Tesla’s Autopilot is ingeschakeld.

Tesla heeft veel waarschuwingen en handleidingen gemaakt waarin precies wordt uitgelegd wat de beperkingen van Autopilot zijn, wat het systeem wel en niet kan doen en dat de verantwoordelijkheid altijd bij de bestuurder ligt. Toch raken Tesla-bezitters snel gewend aan het gemak van Autopilot en is de verleiding groot om even iets anders te gaan doen als de auto schijnbaar moeiteloos het verkeer volgt. Misschien is dat ook de reden dat we de laatste tijd steeds meer berichten lezen over ernstige ongelukken met Tesla’s, bestuurders worden laks als het zelfrijdende systeem ingeschakeld is.

Deze video benadruk dat de huidige Autonomous-systemen niets meer zijn dan hulpmiddelen, de huidige auto’s zijn nog niet in staat om op alle situaties te anticiperen. Die tijd komt ongetwijfeld, maar zover is het nog niet.

Video: Waarom Autopilot nog niet perfect is

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BimmerFest 2018 Aftermovie

Bimmerfest 2018 Gorinchem Aftermovie

Audi RS4 Rollenbank

De nieuwe Audi RS4 heeft meer vermogen dan opgegeven