in

Deze Volvo P1800 heeft ruim 5 miljoen kilometer gereden

We plaatsten met enige regelmaat video’s van ‘Klokje Rond‘, waarin auto’s met hoge kilometerstanden gekeurd worden. Deze Volvo P1800 zou een goede kandidaat zijn voor Klokje Rond, want hij staat in het Guinness Book of World Records als privé-voertuig met de hoogste kilometerstand ter wereld.

Sinds het verlaten van de fabriek heeft de Volvo 3.200.000 mijl gereden, omgerekend 5.140.000 kilometer. Hoewel de P1800 twee motorrevisies heeft gehad en de carrosserie al twee keer opnieuw is gespoten, is het merendeel nog origineel aan deze Volvo.

De auto was eigendom van Irv Gordon, die in 2018 overleed, en de erfenis van de auto wordt nu voortgezet door Irv’s goede vriend en monteur, Nino Gambino. Hoewel Volvo de P1800 inmiddels heeft overgenomen, wordt er nog steeds mee gereden om ervoor te zorgen dat Irv’s erfenis voortduurt.

Magnus Walker gaat in deze video op pad met de Volvo P1800 en samen met Nino bespreekt hij de bijzondere historie van deze auto.

Video: Deze Volvo P1800 heeft ruim 5 miljoen km gereden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Doug DeMuro neemt de Lo Res Car onder de loep

Doug DeMuro neemt de Lo Res Car onder de loep

Chris Harris test de Ferrari 812 GTS

Chris Harris test de Ferrari 812 GTS