in

Deze widebody Ford Mustang heeft 1.005 pk

Een 1.005 pk, 1.175 Nm sterke Ford Mustang op natte Engelse wegen. Dat houdt je wel scherp!

Officially Gassed zocht eigenaar Alex op die zijn Mustang 5.0 GT heeft veranderd in een angstaanjagend monster. De 5.0-liter grote achtcilinder is voorzien van een 2.65L Gen3R supercharger van VMP Performance. Samen met nieuwe injectoren, brandstofpomp, luchtinlaat, spruitstuk en uitlaatsysteem boost dit het vermogen naar vier cijfers aan de krukas.

Alex heeft de Ford helemaal zelf onder handen genomen, afgezien van de wrap en het tunen van de ECU. Dat betekent dat hij zelf de widebody kit passend moest maken en afstemmen op de GT350-voorbumper. Ook de remmen zijn van een Mustang GT350 en worden omhuld door Project 6GR-velgen

Met zoveel vermogen op de achterwielen wil je zoveel mogelijk rubber. Momenteel zit er 315 mm brede Michelin Pilot Super Sport onder, maar eigenlijk wil Alex drag radials om het vermogen beter op de weg te krijgen.

Na een korte introductie van zijn widebody Mustang gaat het duo op pad voor een testrit, waarbij de achterkant continu de voorkant wil inhalen.

Video: Deze widebody Ford Mustang heeft 1.005 pk

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 911 GT2 RS Clubsport vs Porsche 911 GT3 Cup

Is de Porsche 911 GT2 RS Clubsport sneller dan een 911 GT3 Cup?

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #16

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #16