in

Voorwielaangedreven Focus RS met 900 pk!

De eerste twee generaties van de Ford Focus RS hadden voorwielaandrijving, maar omdat het vermogen voor de derde generatie Focus RS werd opgekrikt naar 350 pk besloot Ford dat vierwielaandrijving noodzakelijk was. Onzin, de jongen in deze video heeft een Focus RS Mk2 met 900 pk op de voorwielen!

Om wielspin te beperken is de Ford uitgerust met een Syvecs Powertrain Control ECU, een systeem dat ook gebruikt werd op deze 640 pk Focus ST. Syvecs geeft tuners de vrijheid om aanpassingen te doen aan de engine mapping-instellingen en de vermogensafgifte te reguleren. De eigenaar van deze 900 pk Focus RS geeft aan hij een boost-by-gear functie gebruikt om het vermogen onderin te verminderen.

Hoewel de Focus redelijk van zijn plek komt bij tussensprints, zijn stilstaande starts een ander verhaal. Helemaal als het regent. Tijdens zijn eerste poging had de Focus RS 7,5 seconden nodig om 96 km/h te bereiken. Bij lage boost, ongeveer 670 pk, was de beste tijd 6,2 seconden. Zoals gezegd, het regende dus deze tijden doen de auto geen eer aan.

Ben je benieuwd of er nog normaal te rijden is met 900 pk op de voorwielen? Bekijk dan de rijtest hieronder!

Video: Voorwielaangedreven Focus RS met 900 pk!

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M5 Competition Nordschleife Lap

BMW M5 Competition Nordschleife Lap

Audi R8 dragrace

Vier Audi R8’s in een dragrace