in

Deze widebody Mini schreeuwt tot 13.000 tpm

De originele Mini is nog steeds de benchmark als het gaat om gewicht. Dus als je een leuke auto zoekt voor bochtige wegen, dan kun je bijna niet om de Mini heen. Aangezien de originele Mini al aardig op leeftijd is wordt hij vaak gemodificeerd, en daar wordt hij over het algemeen niet slechter van.

In deze video zien we de Mini van AMT Machine Shops. Wat direct opvalt zijn de brede spatborden, de grote diffuser en stevige achterspoiler. Maar de echte magie zit achter de stoelen, waar een 185 pk sterke Kawasaki Ninja-motor ligt die tot 13.000 tpm gaat.

AMT koos ervoor om de bestaande versnellingsbak van de Ninja te houden. Dit betekent dat de Mini een sequentiële bak heeft zonder achteruit, dus parkeren vergt iets meer aandacht. Omdat de motor in het midden is gemonteerd en de kofferbak is behouden, zijn de brandstoftank en radiateur voorin geplaatst. Dit zorgt ook voor een betere gewichtsverdeling van de verder compleet gestripte Mini.

In onderstaande video van Roads Untraveled krijgen we een rijtest te zien van deze oorverdovende Mini.

Video: Widebody Mini schreeuwt tot 13.000 tpm

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Ferrari-collectie van Bernhard ten Brinke

De Ferrari-collectie van Bernhard ten Brinke

De meest extreme off-road Mazda MX-5

De meest extreme off-road Mazda MX-5