in

Deze YouTuber maakt prachtige houten schaalmodellen

Er zijn een hoop schaalmodellen die je als autoliefhebber kunt verzamelen, van Lego en zelfbouw, tot kant en klare modellen. De handgemaakte houten modellen van YouTuber Woodworking Art zijn echter minstens zo gaaf.

De kunstenaar achter deze verbazingwekkende creaties heeft de afgelopen zes maanden verschillende video’s gedeeld van schaalmodellen die hij heeft gebouwd. Er wordt amper gebruik gemaakt van machines, merendeel is handwerk door middel van een hamer en beitel om de modellen vorm te geven.

Het is echt fascinerend om te zien hoe de schaalmodellen tot leven komen uit een blok hout, vooral wanneer de kunstenaar aan de details werkt. Sommige modellen zijn zelfs functioneel, met deuren die kunnen worden geopend, wielen die kunnen draaien en in het geval van de Bugatti Chiron, een achtervleugel die kan worden aangepast.

We hebben hieronder een aantal video’s gedeeld van de Vietnamese kunstenaar, waaronder de Bugatti Chiron, Ferrari F1 en een Ford Everest.

Via: Carscoops

Video: YouTuber maakt prachtige houten schaalmodellen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Dit is de eerste ABT Audi RS6-R Avant C8 van NL

Dit is de eerste ABT Audi RS6-R Avant C8 van NL

Airbag gaat af in BMW E92 M3 tijdens rondje Nürburgring

Airbag gaat af in BMW E92 M3 tijdens rondje Nürburgring