in

Dit doet een M60 Patton tank met een Land Rover Discovery

Het FullMag YouTube-kanaal vond het een goed idee om een Land Rover Discovery die aan het einde van zijn latijn was te vernietigen, met een M60 Patton tank.

De M60 Patton heeft een V12 turbodiesel met 750 pk en een 105mm kanon. Er werd een solide projectiel gebruikt, zonder een exploderende kop want dan zou er helemaal niets overblijven van de Land Rover. Wat we nu zien is dus puur de kinetische kracht van het projectiel dat zich in de V8-motor van de Discovery boort.

Zoals je kunt zien wordt het hele motorcompartiment vernietigd door de impact. Nadat de crew de schade had geïnspecteerd besloten ze de Land Rover nog verder te slopen. Er werd een ‘Double-R recoilless’ kanon geplaatst achter de SUV en afgeschoten. Interessant is dat de loop niet op de Land Rover gericht stond, maar juist de andere kant op. De schokgolf van de terugslag was echter genoeg om de Discovery compleet aan stukken te scheuren.

Dankzij de super slow motion camera’s zijn de beelden werkelijk glorieus.

Via: Road & Track

Video: M60 Patton tank vs Land Rover Discovery

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus LC500 Straight Pipes

Luister eens naar deze Straight Piped Lexus LC 500

Dodge Demon Hemi V8 time lapse build

Dodge Demon Hemi V8 time lapse build