in

Dit is de Ducati aangedreven Volkswagen XL Sport

De Volkswagen XL1 leerde we kennen als de zuinigste auto ter wereld, aangedreven door een Plug-In Hybride-systeem bestaande uit een tweecilinder TDI-motor met 48 pk en een elektrische motor van 27 pk. Dankzij een zeer gestroomlijnd design met een CW-waarde van 0,19 verbruikt de 795 kilogram wegende auto slechts 1 liter brandstof op 111 kilometer.

De XL Sport is weliswaar gebaseerd op de XL1 maar is van een hele andere categorie. Onder de motorkap ligt namelijk de 200 pk sterke Ducati-krachtbron van de 1199 Superleggera, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Dankzij veelvuldig gebruik te maken van carbon fiber reinforced plastic weegt de XL Sport 890 kilogram. Dat is 100 kg zwaarder dan de XL1 maar deze Volkswagen sprint wel in 5,7 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 270 kilometer per uur. Hiermee is de XL Sport de snelste 200 pk auto ter wereld!

Waar de XL1 over een druppelvormige aerodynamica beschikt is de sportversie vanachter net zo breed als van voren. In onderstaande video van EVO TV krijgen we alvast een voorproefje van de auto, hier getoond op de Autosalon van Parijs.

Video: Volkswagen XL Sport op Autosalon van Parijs

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lotus Esprit met Alfa V6 en luchtvering

Lotus Esprit met Alfa V6 en luchtvering

Het F1 debuut van Max Verstappen op Suzuka

Het F1 debuut van Max Verstappen op Suzuka