in

Dit is de Ferrari SF1000

Ferrari heeft vanavond het doek van de SF1000 getrokken, de Formule 1-auto waarmee de Scuderia in 2020 zal gaan racen in de koningsklasse. De naam is een verwijzing naar het feit dat Ferrari dit seizoen haar duizendste race zal rijden in de Formule 1.

Net als vorig seizoen zullen ook dit jaar Sebastian Vettel en Charles Leclerc de Ferrari besturen. Omdat er nauwelijks wijzigingen zijn qua reglementen is de SF1000 een evolutie van de SF90. Desondanks hoopt Ferrari door een hogere rake het pijnpunt van vorig seizoen te hebben aangepakt: het gebrek aan downforce.

De krachtbron achterin de Ferrari was vorig seizoen het sterkste punt van de bolide, op de bloedsnelle circuits van Monza en Spa waren de scharlakenrode racewagens dan ook niet te kloppen. Maar op circuits waar veel downforce nodig was kon Ferrari zich niet meten met Mercedes en Red Bull. Het Italiaanse team hoopt dit voor komend seizoen opgelost te hebben en eindelijk weer eens de wereldtitel binnen te slepen.

Video: Dit is de Ferrari SF1000

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Dit is de Ferrari SF1000

Reageer op deze video