in

Dit is de Mercedes-AMG W09

De wereldkampioen van de afgelopen vier seizoenen heeft op Silverstone de nieuwe bolide gepresenteerd, de Mercedes AMG F1 W09 EQ Power+.

Valtteri Bottas gaf de auto ’s ochtends al een shakedown op Silverstone waardoor er voor de presentatie al foto’s van de Mercedes W09 verschenen. Met de W09 gaan Lewis Hamilton en Mercedes-AMG op jacht naar hun vijfde wereldtitel, Valtteri Bottas hoopt natuurlijk een serieuze kans te krijgen om te vechten voor zijn eerste wereldtitel.

De W09 EQ Power+ is gespoten in ongeveer dezelfde livery als vorig jaar en wat ook hier opvalt is de enorme complexiteit van de barge boards en het gedeelte rondom de luchtinlaten. De foto hierboven toont overigens goed hoe enorm slank de Formule 1-auto’s anno 2018 zijn aan de achterzijde. De sidepods, waar de radiateurs zich bevinden, lopen ontzettend scherp naar binnen en vlak langs de motor. Nou scheelt het natuurlijk ook dat er maar een 1,6-liter V6 turbo achterin ligt en geen enorme tien- of twaalfcilinder zoals vroeger.

Beelden van de presentatie van de Mercedes-AMG W09 en een onboard lap met Halo zie je natuurlijk hier.

Video: Mercedes W09 EQ Power+

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari SH71H

Dit is de Ferrari SF71H

Audi RS6+ Jon Olsson

Jon Olsson’s nieuwe Audi RS6+ Phoenix