in

Dit is de nieuwe Ferrari LMH Le Mans Hypercar!

Ferrari nam voor het laatst deel aan de topklasse van Le Mans in 1963, toen het de Prototype 3000-klasse domineerde met zijn adembenemende 250 GTO. Volgend jaar, precies 50 jaar later, keert Ferrari terug naar de topklasse van Le Mans met de hier gefilmde LMH-auto.

Er keren volgend jaar veel fabrikanten terug op Le Mans, een deel daarvan in de LMDh-klasse (Le Mans Daytona-hybride), waaronder Porsche, Cadillac en BMW, maar Ferrari komt uit in de LMH-klasse (Le Mans Hypercar). Beide klassen zullen gelijkwaardig worden gehouden door de Balance of Performance, maar er is een wezenlijk verschil.

LMDh-auto’s maken gebruik van een standaard LMP2-chassis en standaard hybride-componenten. Fabrikanten in LMDh mogen dus enkel het bodywork en de verbrandingsmotor zelf bouwen. In de LMH-klasse mogen fabrikanten alles zelf ontwikkelen en bepalen of er gebruik wordt gemaakt van een hybride-aandrijflijn. Maar in beide klassen geldt een maximum vermogen van 671 pk en een minimum gewicht van 1.030 kg.

De filosofie van de fabrikant uit Maranello is; als Ferrari racet, moet het de hele auto maken. En dus nemen ze deel aan de LMH-klasse waarin ze zelf het chassis, de verbrandingsmotor, de elektrische aandrijving, de versnellingsbak en het bodywork moeten maken.

Ferrari heeft niet lang meer voordat de LMH-auto zijn debuut moet maken, het FIA World Endurance Championship start in maart 2023. Daarnaast is Ferrari ook bezig met de ontwikkeling van de nieuwe 296 GT3-auto voor Le Mans, die de zeer succesvolle 488 GT3 zal vervangen.

Video: Dit is de nieuwe Ferrari LMH Le Mans Hypercar!

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video