in

Dit is de nieuwe Ferrari LMH Le Mans Hypercar!

Ferrari nam voor het laatst deel aan de topklasse van Le Mans in 1963, toen het de Prototype 3000-klasse domineerde met zijn adembenemende 250 GTO. Volgend jaar, precies 50 jaar later, keert Ferrari terug naar de topklasse van Le Mans met de hier gefilmde LMH-auto.

Er keren volgend jaar veel fabrikanten terug op Le Mans, een deel daarvan in de LMDh-klasse (Le Mans Daytona-hybride), waaronder Porsche, Cadillac en BMW, maar Ferrari komt uit in de LMH-klasse (Le Mans Hypercar). Beide klassen zullen gelijkwaardig worden gehouden door de Balance of Performance, maar er is een wezenlijk verschil.

LMDh-auto’s maken gebruik van een standaard LMP2-chassis en standaard hybride-componenten. Fabrikanten in LMDh mogen dus enkel het bodywork en de verbrandingsmotor zelf bouwen. In de LMH-klasse mogen fabrikanten alles zelf ontwikkelen en bepalen of er gebruik wordt gemaakt van een hybride-aandrijflijn. Maar in beide klassen geldt een maximum vermogen van 671 pk en een minimum gewicht van 1.030 kg.

De filosofie van de fabrikant uit Maranello is; als Ferrari racet, moet het de hele auto maken. En dus nemen ze deel aan de LMH-klasse waarin ze zelf het chassis, de verbrandingsmotor, de elektrische aandrijving, de versnellingsbak en het bodywork moeten maken.

Ferrari heeft niet lang meer voordat de LMH-auto zijn debuut moet maken, het FIA World Endurance Championship start in maart 2023. Daarnaast is Ferrari ook bezig met de ontwikkeling van de nieuwe 296 GT3-auto voor Le Mans, die de zeer succesvolle 488 GT3 zal vervangen.

Video: Dit is de nieuwe Ferrari LMH Le Mans Hypercar!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen helm reveal

Max Verstappen Helm reveal Austrian GP

Audi Quattro S1 vs Audi R8 V10

Audi Quattro S1 vs Audi R8 V10 Performance