in

Ferrari test nieuwe 296 GT3

Op het Pista Di Fiorano Circuit werd er afgelopen week volop getest met de nieuwe Ferrari 296 GT3. Fiorano is het testcircuit van Ferrari en daar werd de raceauto uitgebreid getest.

De raceauto is gebaseerd op de vorig jaar onthulde 296 GTB en zal volgend jaar zijn debuut maken als opvolger van de zeer succesvolle Ferrari 488 GT3. Een reeks aerodynamische aanpassingen transformeren de 296 GTB van straatauto naar GT3-raceauto. Zo is er aan de voorkant een nieuwe bumper ontwikkeld met een grote splitter en canards. De 296 GT3 heeft ook een op maat gemaakte motorkap, louvres op de wielkasten, een torenhoge vleugel met zwanenhals, een centraal regenlicht en flinke diffuser.

Natuurlijk maakt de raceauto geen gebruik van het hybride-systeem van de 296 GTB. Dit betekent dat hij uitsluitend zal worden aangedreven door een 2,9-liter twin turbo V6 die in de straatauto 654 pk levert. Aan deze motor wordt een racetransmissie gekoppeld die het vermogen nog de achterwielen stuurt.

Naast de 296 GT3 komt Ferrari binnenkort ook met een nieuwe raceauto voor de Le Mans Hypercar-klasse in het FIA World Endurance Championship. Deze wordt ontwikkeld in samenwerking met AF Corse en moet de terugkeer inluiden van Ferrari naar de topklasse tijdens de 24 uur van Le Mans. De laatste overwinning voor Ferrari was in 1965. 

Benieuwd naar de beelden van deze GT3-raceauto, check de beelden hieronder! 

Video: Ferrari test nieuwe 296 GT3

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Rimac Nevera

Rimac Nevera scheurt door de sneeuw!

Porsche LMDh

Porsche LMDh getest op Spa-Francorchamps