in

Red Bull RB14 op Silverstone

Daniel Ricciardo heeft met de Red Bull RB14 op Silverstone de eerste meters gemaakt. Met de Tag Heuer Aston Martin Red Bull Racing RB14, zoals de auto officieel heet, hoopt het Oostenrijkse team het gat naar Mercedes en Ferrari te dichten.

De RB13 van vorig seizoen was pas de tweede seizoenshelft op de toppen van zijn kunnen, waarna Max en Daniel gezamenlijk drie overwinningen behaalden. Dit jaar hoopt men dat de RB14 direct uit de startblokken schiet, al denkt Helmut Marko dit seizoen nog niet te kunnen vechten voor de wereldtitel.

Wat ons opvalt aan de Red Bull RB14 is de kleinere haaienvin, verplicht volgens de nieuwe reglementen, de gewijzide sidepods en natuurlijk de geheel nieuwe, camouflage kleurstelling. Die kleurstelling is overigens maar tijdelijk, later zal de RB14 in een nieuw jasje gestoken worden.

Teams mogen twee keer per jaar, buiten de gezamenlijk testdagen, een filmdag inplannen waarbij maximaal 100 kilometer afgelegd mag worden. Ideaal om de nieuwe auto een korte shakedown te geven en dat is exact wat Daniel deed op Silverstone. Rijdende beelden van de Red Bull RB14 zie je hieronder.

Video: Red Bull RB14 op Silverstone

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mustang vs GT-R Straatrace

Mustang en GT-R houden straatrace om $4.000

Sauber Alfa Romeo

Dit is de Alfa Romeo Sauber C37