in

Max wint op cruise control de Grand Prix van Mexico 2017

Max wint de Grand Prix van Mexico

Max Verstappen heeft voor de derde keer in zijn Formule 1-carrière een Grand Prix gewonnen, in Mexico ditmaal. “De start was cruciaal“, vertelde Max na de race. “Het eerste gedeelte was niet zo super, maar ik kon goed achter Sebastian aansluiten. Ik kon in de eerste bocht buitenom, daardoor zat ik voor de tweede bocht aan de binnenkant.” Dat pakte goed uit.

Alsof hij op cruise control reed werkte hij de ene na andere ronden af, zich excuserend naar zijn engineer dat hij niet langzamer kon rijden.  Na de tweede bocht waarin Lewis Hamilton en Sebastian Vettel belangrijke plaatsen verloren moesten zij een intense inhaalrace rijden terwijl Max Verstappen zijn voorsprong op de nummer twee, Valtteri Botas, wist te vergroten.

Het podium werd op televisie een beetje ondergeschikt gemaakt aan het behalen van de wereldtitel door Lewis Hamilton, die door Max tijdens de race op een ronde achterstand werd gezet. Dit doet natuurlijk niets af aan wederom een knappe zege van de pas 20-jarige Nederlander.

Video: Max wint Grand Prix van Mexico 2017

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video