in

Max Verstappen officieel bevestigd als Toro Rosso coureur

Het nieuws wat een kleine vijf dagen geleden nog als gerucht door het leven ging is nu werkelijkheid geworden, Max Verstappen rijdt volgend jaar Formule 1 bij het team van Toro Rosso. De nu nog 16-jarige Max Verstappen zal zijn debuut maken als hij 17 jaar en 164 dagen is, momenteel heeft Jaime Alguersuari (19 jaar en 125 dagen, in 2009) dit record in handen.

Verstappen rijdt dit jaar zijn eerste seizoen in de autosport en heeft een ongekende indruk achter gelaten, in de competitieve FIA Formule 3 Euro series heeft hij tot nu toe acht races gewonnen en bezet momenteel de tweede plaats in het kampioenschap. Verstappen stond naar verluidt ook in de belangstelling van onder meer Ferrari, Mercedes en Lotus maar heeft dus gekozen voor het Red Bull programma en dat lijkt vooralsnog zijn vruchten af te werpen. Vader Jos Verstappen had twee jaar autosportervaring voordat hij bij Benetton aan de slag ging, Max is een jaartje eerder maar wel 5 jaar jonger dan zijn vader destijds.

“Allereerst wil ik nogmaals mijn dank uitspreken aan Dr. Helmut Marko en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen om mij in dit stadium van mijn carrière naar de Formule 1 te laten promoveren. Dat ik in 2015 met Scuderia Toro Rosso in de Formule 1 debuteer is een jongensdroom die uitkomt. Al sinds mijn zevende is het bereiken van de koningsklasse mijn doel geweest, dus nu dat eenmaal is verwezenlijkt, ben ik echt enorm blij.”

“Er zijn een aantal personen die mij geholpen hebben en nog steeds achter me staan, die ik super wil bedanken. Voorop natuurlijk mijn vader Jos, die al die jaren dag en nacht voor me heeft klaargestaan. Dank voor het geloof in mijn talent van al mijn sponsoren die mij financieel, in deze toch moeilijke tijden, hebben ondersteund bij mijn eerste schreden in de autosport. Ik hoop van ganser harte dat deze samenwerking mee zal groeien in het verloop van mijn F1-loopbaan. Ook wil ik mijn manager Raymond Vermeulen bedanken voor de totstandkoming van deze overeenkomst. Tot slot is ook de hulp van alle teams in de verschillende klassen van karting en autosport onmisbaar geweest om te komen tot waar ik nu sta.”

“We hebben er met zijn allen enorm had voor gewerkt om de Formule 1 te bereiken en ik zal mijn uiterste best doen en alles geven om ook in deze hoogste autosportklasse succesvol te worden. Met de terugkeer van de naam Verstappen in de Formule 1 hoop ik dat oude tijden gaan herleven en dat ik vele fans mag begroeten op de Grand Prix circuits.”

Op de Oostenrijkse televisie werd Max Verstappen gepresenteerd als Toro Rosso rijder voor 2015, naast Daniil Kvyat. Beelden daarvan zie je natuurlijk hieronder.
Quotes via Verstappen.nl

Video: Max Verstappen Toro Rosso coureur

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale

Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale

Verstappen geeft F1 demo tijdens VKV City Racing

Verstappen geeft F1 demo tijdens VKV City Racing