in

Dit is de snelste tractor ter wereld

In juli van dit jaar heeft Guy Martin het wereld snelheidsrecord voor tractoren verbroken met de turbocharged JCB Fastrac 8000 tractor.

Het record werd gevestigd op Elvington Airfield waarbij de JCB-tractor een snelheid behaalde van 166,72 km/h. Het oude record, neergezet door The Stig in deze aflevering van Top Gear, was 140.44 km/h.

Voor Guy Martin en zijn team was dit echter nog niet snel genoeg en dus ging men aan de slag om de tractor verder te ontwikkelen. Deze maand kwam Martin opnieuw in actie met de aangepaste tractor en kwam tot een indrukwekkende 217 km/h.

De JCB Fastrac 8000 tractor beschikt over een 7,2-liter zescilinder dieselmotor die na zijn opvoerkuur 1.000 pk heeft en een koppel van 2.500 Nm. De CVT-automaat van Agco is vervangen door een 6-traps versnellingsbak van ZF. Ook de aerodynamica is onder handen genomen om snelheidswinst te behalen, William’s Advanced Engineering is verantwoordelijk voor deze aanpassingen.

Video: Dit is de snelste tractor ter wereld

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Dit is de snelste tractor ter wereld

Reageer op deze video